viber_image_2022-10-11_09-05-10-591

U Tuzli je tokom vikenda održana manifestacija  ‘Šest gradova – šest sportskih avantura’Ova manifestacija, koja je predložena od strane Udruženja ‘Srce Pegaza’ i univerzalne škole ‘Zvjezdica’ iz Banja Luke, ima  za cilj da dječaci i djevojčice iz Federacije BiH i Republike Srpske zajedno kroz sportske i edukativne aktivnosti, druženje, promovišu vrijednosti sporta, tolerancije, suživota i zajedničke budućnosti.

Manifestaciju je otvorio pomoćnik gradonačelnika u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Zijad Lugavić.

AK ‘Sloboda-Tehnograd’ Tuzla ove godine obilježava 75 godina postojanja, te je izabran kao predstavnik grada Tuzle, koji je prepoznat kao grad ljubavi, sporta, tolerancije i zajedničkog suživota.

˝Poseban značaj ove manifestacije je da domaćin organizator ima zadatak da osmisli dvodnevni program sa različitim sadržajima, između ostalog i posjeta kulturno-historijske znamenitosti opština i gradova, gdje će biti organizovane različite sportske igre u prirodi i na sportskim terenima, a učit će se i o zdravoj ishrani. Važnost ovih sportskih događaja, da budući mladi naraštaji kroz sport, edukativne i kreativne radionice upoznaju sebe i druge, da steknu samopouzdanje, usvoje pravilne životne navike i steknu krug prijatelja. Sport je najbolji način da se prihvate međureligijske vrijednosti, da se izbjegnu vršnjačka nasilja jer smo i sami svjedoci koliko ih u današnjem vremenu ima˝, saopšteno je.

Atletsko takmičenje je održano je u subotu 08.10.2022. godine na atletskoj stazi JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla, nakon čega je upriličen obilazak Trga Slobode, Sonog trga, Kapije, Kuće sporta, Gradskog parka. U nedjelju  je druženje nastavljeno na Kompleksu slanih Panonskih jezera, gdje su  dječaci i djevojčice bile u posjeti Muzeju Geološka postavka ‘Pannonica’ i  Arheološkom parku- neolitsko sojeničko naselje.

JU “Gradski stadion Tušanj” nastoji da podrži i svojim raspoloživim kapacitetima, sportskim terenima i borilištima omogući održavanje ovakvih sportsko – kulturnih manifestacija. Pored činjenice da su trenutno radovi na glavnom terenu te je uzurpirana atletska staza, u saradnji sa AK “Sloboda – Tehnograd” Tuzla uspjeli smo osigurati uslove za održavanje takmičenja i biti dobri domaćini učesnicima manifestacije.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla