viber_image_2023-10-26_12-33-39-025
Na dan 21.10.2023. godine u Kalesiji na sportskom aerodromu  Jegin lug u organizaciji AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla održano je pojedinačno prvenstvo BiH.
Prvenstvo je održano za sve uzrasne kategorije, na kojem su nastupili i brojni atletičari AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla.
Titule prvakinje i prvaka BiH za 2023 godinu, osvojili su Ena Bećirović u kategoriji djevojčica i Amer Bećirović u kategoriji dječaka. Osvojeno je i šest srebrnih medalja, koje su osvojili: Anela Muhtarević u kategoriji seniroki, Rijad Hasanbašić u kategoriji mlađih seniora, Elma Hasanbašić u kategoriji mlađih juniorki, Nikola Pavljašević u kategoriji dječaka, Ahmed Hodžić u kategoriji pionira, te Amna Musić u kategoriji pionirki. Bronzani n aovom takmičenju bili su Sanela Breljakoviću
kategoriji seniorki, Imad Isabegović u kategoriji mlađih juniora.
Pored osvojenih medalja na državnom prvenstvu, takmičari-ke su ujedno osvojili i odličja na Federalnom prvenstvu u krosu, a pored pomenutih takmičara ki, medalje su osvojili i Ajna Nezirovac, Ema Zahirović u kategoriji pionirki, Nudžejma Vrabac u kategoriji djevojčica i Adem Bajrić u kategoriji pionira. Na prvenstvu BiH u krosu nastupilo je šezdesetak takmičara iz brojnih bosanskohercegovačkih atletskih klubova. Takmičenje je održano uz podršku Aero-kluba Tuzla.
Atletska sezona na otvorenom je u završnoj fazi i za atletičare-ke  AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla je bila vrlo uspješna. Sljedećeg vikenda Tuzla i AK “SlobodaTehnograd” Tuzla će zajedno sa RSD „Maratonac“ biti domaćin Prvenstvu BiH u maratonu odnosno „7.Tuzlanskom maratonu“, koji će se trčati na ulicama Tuzle, na kojem se očekuje učešće više od 600 trkača.
CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla