viber_image_2023-09-16_12-32-15-237

Za naredni vikend, tačnije 28.10.2023. godine (subota) i 30.10.2023. godine (ponedjeljak) zakazane su utakmice Federalne lige BiH odnosno Premijer lige BiH u kojima su naše obje ekipe domaćini. U subotu u 18:00h FK “Sloboda” Tuzla kao domaćin dočekuje NK “Tomislav Grad” dok u ponedjeljak u 14:00h FK “Tuzla City” dočekuje ekipu NK “Gošk” iz Gabele.

Obzirom na vremenske uvjete i kalendarski period odigravanja utakmica te da nema vegetacijskog procesa u ovo doba godine, uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” će imati veliki posao u smislu održavanja i pripremanja utakmica za navedeni period. Svakodnevno se radi na terenu, bacanjem mješavine treseta, sjemena trave i gnojiva pokušavamo osvježiti travnatu površinu glavnog terena stadiona “Tušanj” te redovnim košenjem i zalijevanjem nastojimo travu držati na optimalnom nivou kako bi igrači i akteri utakmica imali što bolje uslove za igru. Apelujemo na naše korisnike da što racionalnije koriste glavni teren za trenažni proces, da ga zajedno sačuvamo i da sami sebi olakšamo uslove za prezentovanje dobre utakmice i na kraju da bodovi ostanu u Tuzli.

Pod nadzorom kompanije Corsiar d.o.o. koju je angažovao NS BiH, radimo sve što je u našim mogućnostima da prvi dio sezone privedemo kraju, adekvatnim održavanjem sačuvamo novoizgrađenu hibridnu podlogu i da teren bude spreman za nastavak drugog proljetnog dijela prvenstava. Nakon burnog vikenda dolazi nam period pauze od 12 dana, obzirom da obje ekipe igraju gostujuće utakmice, planirana je aerifikacija odnosno prozraka glavnog terena te češljanje i bacanje gnojiva. JU “Gradski stadion Tušanj” već dugi niz godina radi na poboljšanju uslova za naše korisnike, do sada smo imali zavidnu saradnju sa istima i iskreno se nadamo da ćemo tako i nastaviti.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla