tuzlanskimaraton

U nedjelju 29.10.2023. godine od 9:00h će početi 7. Tuzlanski marathon koji  je u svojih dosadašnjih šest godina postojanja okupljao mnoge kojima je ovaj vid rekreacije ispunjavajući. Budući da je maraton sportsko-rekreativnih disciplina koje su u razvoju na prostoru Tuzle i BiH, ovogodišnje sedmo izdanje će zasigurno evoluirati u još veći događaj. Kraj oktobra ove godine pružiti će šansu svima koji kroz ovaj vid aktivnosti žele da unaprijede svoje fizičke sposobnosti te da steknu nova poznanstva i prijateljstva kroz druženje. 29. oktobra će na mostu kod Panonskih jezera svoje mjesto zauzeti na startnoj liniji svi oni koji su veliki ljubitelji sporta i rekreacije, a i oni koji žele pokazati benefit održavanja zdrave ishrane i aktivnost stila života.

Jedna okrepna stanica je i na stadionu “Tušanj” za koju će biti zaduženi predstavnici UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla kao jedna od najaktivnijih, najveselijih i najproduktivnijih okrepnih stanica, obzirom da prate sve sportske sadržaje u našem gradu i dugi niz godina su dio organizacije Tuzlanskog maratona.

Trasa polimarathona odnosno marathona (dva kruga)

START: Panonika most – desno u Ulicu Kulina Bana – Ulica 2. tuzlanske brigade – Ulica Maršala Tita – Ulica 15. maj – Sarajevska ulica – Bulevar 2. korpusa Armije BiH – Ulica Obala Zmaja od Bosne – Ulica Bosne Srebrene – Ulica Mitra Trifunovića Uče – Ulica Husinskih rudara desno u – Ulicu Nikole Tesle pa Ulicu 18. hrvatske brigade – Rudarska ulica –  Ulica Muhameda Havaije Uskufija pa Ulica Ratima Deletisa.
Na 13. km se ide desno pored Energopetrolove pumpe u Franjevačku ulicu – Pozorišna ulica – Ulica Kazan Mahala – Turalibegova ulica – Ulica Maršala Tita – Aleja Alije Izetbegovića lijevo u – Ulica Radeta Peleša. Tu je na 15. km okrepa nakon koje se skreće lijevo u Ulicu Maršala Tita – Ulica 2. Tuzlanske brigade – na kraju Ulice Kulina Bana ulazi se u kružni tok i izalazi na drugom izlazu u Ulicu 6. bosanske brigade. Na kraju te ulice, a na početku 19. km se skreće lijevo u  Ulicu Meše Selimovića pa desno u Rudarska ulica i nakon 50 m se ulazi na stadion Tušanj i trči u smjeru obrnutom od kazaljke na satu u prvoj traci. Na izlazu iz stadiona je okrepa sa Coca-Colom (19. km). Po izlazu iz stadiona 20 m do Rudarske ulice pa desno 250 m do polukružnog okreta koji vodi ravno prema Ulici Muhameda Havaije Uskufija i dalje  ravno Ulicom Džafer Mahalom (20. km) do kružnog toka gdje se ulazi u ulicu Kulina bana (ali lijeva traka!) do prvog skretanja lijevo (150m) u Ulicu Ludviga Kube pa nakon 200 m desno u  Ulicu Džindić mahala i prema mostu Panonika gdje FINISH (na istom mjestu gdje i start START).

Organizator trke Atletski klub “Sloboda-Tehnograd” i Sportsko rekreativno društvo „Maratonac“  svim trkačima žele prijatnu i uspješnu trku! 

Organizaciju utrke su pomogli: BINGO doo, NLB banka, Turistička zajednica Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona, XELLA, DEKOR, Cestotehnik, JKP Saobraćaj i komunikacije, JKP Panonnica,Tehnograd, Kalektrik, Grad Tuzla, Ministarstvo sporta Federacije BiH i Tuzlanskog kantona, NS Primus, Olea Pharm, IVF centar “Balić”, Body control, “Moto klub“ Tuzla, biciklistički klub “Jedinstvo”, Tuzlanska pivara, Bioelectra, JU “Gradski stadion Tušanj”, UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla, Fakultet za sport i tjelesni odgoj te mnogi drugi prijatelji sporta. 

Medijski prijatelji utrke:
Radio televizija Tuzlanskog kantona, Radio Kameleon, Radio televizija 7, Radio Slon, TNT radio, Narodni radio, te portali: Tuzlarije, Tuzlainfo, Tuzlanski i Bolja Tuzla.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla