WP_20150715_08_52_52_Pro

Igre u Bosni i Hercegovini pružaju djeci i mladima mogućnost da, potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima. Najbitnije od svega je da se takmičiti može svako te da učesnici Igara ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva. Cilj Igara je da naši budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

JU ” Gradski stadion Tušanj” je na dan 17.07.2017. godine ponedeljak dala na raspolaganje svoje sportske terene sa umjetnom travom kako bi se mogle realizovati Sportske igre mladih u kategoriji mali nogomet.

Specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH. Partneri Igara su Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

Sportske igre mladih promovišu način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao alternativu svim mogućim negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladih.

Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najviši nivo. Djeca i mladi od 6 do 16 godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih, najljepšom sportskom pričom u BiH i šire.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla