76992920_427192804899749_471340392646705152_n

U 18. kolu BH Telecom Premijer lige BiH imamo dva gradska derbija, pored utakmice u Sarajevu gdje se sastaju FK “Sarajevo” i FK “Željezničar”, na glavnom terenu JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla se igra tuzlanski derbi između FK “Sloboda” i FK “Tuzla City”. Obzirom da obje ekipe, kao domaći teren koriste stadion Tušanj, u subotnjem derbiju domaćin je FK “Sloboda” te kao takvima su bodovi prijeko potrebni.

Kao i svaki derbi, pa tako i ovaj, privlači mnogobrojnu publiku. Nadamo se da će stadion Tušanj biti pun i da će sve proći u fer, korektnoj i sportskoj atmosferi.

Uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” rade sve kako bi fudbalerima obezbijedili optimalne uslove. Vremenski uslovi koji su pred nama ne idu baš u prilog, jer godišnje doba u kojem smo trenutno donosi mnogo vlage i nema vegetacije prirodne trave. Međutim, uposlenici Ustanove će u skladu sa svojim mogućnostima uraditi sve kako bi teren i stadion zadovoljio kriterije NS BiH te da igrači obje ekipe imaju dobre uslove za odigravanje jedne kvalitetne, muške i naizgled dopadljive nogometne utakmice kao što i priliči jednom od derbija u 18, kolu BH Telecom Premijer lige BiH.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla